Рафаел Надал (35 г., 3 ATP) изненадващо загуби на финала в Индиън Уелс с 3-6, 6-7 (5) от американеца Тейлър Фриц (24 г.), който беше на 20-то място в световната ранглиста преди мача.

На пресконференцията в края на мача Надал говори за здравословните проблеми, които е имал по време на финала и които го принудиха да поиска медицински таймаут след първия сет. „Всичко, което мога да кажа, е, че ми е трудно да дишам. Не знам...Когато се опитвам да дишам, е болезнено и неудобно. Все още не знам какво е. Когато дишам и се движа, имам чувството, че имам игла вътре. Замайва ме от болката. Това е болка, която много ме ограничава. И не става въпрос само за болка, а за засягане на дишането ми“, каза Надал след първото поражение за годината. „Загубих от страхотен играч. Честно казано, тъжно ми е, защото не можах да се състезавам. Днес не е нужно да говорим за това, което се случва с мен. 

Сега всичко, което ме интересува, е какво се случва в гърдите ми, какво трябва да направя, за да се възстановя и колко време ще отнеме възстановяването ми “, добави цитираният от "Труд" Рафа.